Workshops

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Door het bijwonen van een workshop komt de geschiedenis dichterbij. Museum Lambert van Meerten biedt daarom verschillende workshops aan. Iedere workshop begint met een korte rondleiding door het museum, waarna de kinderen op een aangename wijze creatief en actief met het thema aan de slag gaan.

De kosten voor een workshop zijn € 7,50 per persoon.
De prijzen zijn inclusief materiaal en toegang.

Minimale deelname aan een workshop is 10 kinderen, maximale deelname is 15 kinderen.

Reserveren is altijd noodzakelijk. Voor meer informatie of voor reserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie. De afdeling is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.00 uur voor reserveringen/boekingen. Op andere tijdstippen kunt u de voicemail inspreken of een e-mail sturen.


Telefoon: (015) 219 79 27
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Workshop 'Delfts blauw past bij jou!'

 

 

 

 

 

 

 

 

 


‘Delfts blauw, past bij jou!'

Leeftijd
7 t/m 12 jaar

Tijdsduur
75 minuten

Delfts blauwe vazen, Delfts blauwe tegels. Toeristen zijn er gek op, maar geen Nederlander kijkt er nog van op. Waarom is Delfts blauw eigenlijk zo beroemd? Voor wie werd het gemaakt? En hoe?

Tijdens deze workshop in Museum Lambert van Meerten zetten de kinderen een stap terug in de tijd. In 1892 liet Lambert van Meerten aan een prachtige gracht in Delft zijn droomhuis Oud Holland bouwen. Het huis staat vol met voorwerpen en materialen die hij verzamelde en natuurlijk veel Delfts Blauw. De kinderen maken onder begeleiding een ontdekkingstocht door dit sfeervolle woonhuis en maken kennis met de prachtige Delfts Blauwe tegeltjesverzameling. Daarna maken de kinderen zelf met speciale Delfts blauwe verf een tegelschildering. Natuurlijk naar eigen ontwerp. De tegel kan thuis, net als het echte Delfts blauw, in de oven worden afgebakken.

Last Updated on Wednesday, 21 September 2011 10:46  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 

Tijdelijk gesloten

There are no translations available.

Museum Lambert van Meerten is momenteel voor individuele bezoekers gesloten vanwege een museale heroriëntatie. Voor groepsontvangsten en rondleidingen, museumlessen en zaalverhuur is het museum wel toegankelijk.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies