Meubels

E-mailadres Afdrukken PDF

Museum Lambert van Meerten beschikt over een uiteenlopende collectie meubels. Vrijwel alle meubels, die oorspronkelijk tot de verzameling van Lambert van Meerten behoorden, zijn bij zijn faillissement geveild en in particuliere handen terecht gekomen. Sommige stukken zijn door leden van de vereniging Huis Lambert van Meerten teruggekocht en aan het museum geschonken.

Buffet
Het oud-Hollands buffet in gotische stijl, waarop tinnen serviesgoed geplaatst kan worden, maakte samen met het kleine buffetkastje uit ca. 1550 oorspronkelijk deel uit van de verzameling van Van Meerten.

15e tot en met 17e eeuw
Vooral in de voorkamer krijgt men een goed beeld van de ontwikkeling van kist tot kast vanaf de 15e tot en met de 17e eeuw. Ook de stoelen en tafels in het museum vertegenwoordigen meubelstijlen uit de voornoemde perioden.

Laatst aangepast op maandag 15 maart 2010 10:21  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 

Tijdelijk gesloten

Museum Lambert van Meerten is momenteel voor individuele bezoekers gesloten vanwege een museale heroriëntatie. Voor groepsontvangsten en rondleidingen, museumlessen en zaalverhuur is het museum wel toegankelijk.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies